Indiëherdenking 15 augustus

Stichting Bos der Onverzettelijken georganiseerd samen met Jeugdland-Stad de Indiëherdenking op 15 augustus.

 Het programma

15.30 uur   Ontvangst  bij Jeugdland-Stad

15.45 uur   De heer Paul Verhey (bestuurslid Bos der Onverzettelijken) vertelt over de geschiedenis van het Nationaal Verzetsmonument.

15.50 uur   Lopen naar het Indisch Monument

16.00-16.05 uur   Welkomstwoord Eric Bodar.

16.05-16.40 uur   Sprekers

16.40 uur   Vlagceremonie, Gong, taptoe, 2 minuten stilte/Wilhelmus

16.45 uur   Kranslegging / bloemlegging

17.00 uur   Einde herdenking

Kumpulan met muziek bij Jeugdland-Stad

17.15 uur   Dankwoord aan allen die deze herdenking hebben mogelijk gemaakt.

18.00 uur   Afscheid nemen van bezoek

Waarom herdenken wij op 15 augustus?

Het eerste doel van de Stichting Bos der Onverzetteijkken is het jaarlijks op 15 augustus organiseren van een waardige herdenking van het formele einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden en van alle slachtoffers die tijdens die oorlog in het voormalig Nederlands-Indië zijn omgekomen.

Het tweede doel is het in Almere meer bekendheid geven aan de herdenking van deze historische dag, de in voormalig Nederlands-Indië gevoerde strijd tegen Japan, het gepleegde verzet en de ondergane vervolging tijdens de bezetting door Japan en de gevolgen daarvan voor de mensen die daar toen woonden.

Het derde doel is de jeugd van Almere actief te betrekken bij en te informeren over de oorlog in de voormalige kolonie en in Zuidoost-Azië en om jongeren vertrouwd te maken met het feitenmateriaal van de weinig bekende oorlog in Azië, maar ook om hen aan te sporen lering te trekken uit de gebeurtenissen die tot deze oorlog hebben geleid.