Dodenherdenking 4 mei

Virtuele Dodenherdenking in Almere op 4 mei

In Almere worden de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in een aangepast, virtueel programma herdacht. De aangepaste herdenking kan via live stream worden gevolgd op TV of computer. Onder aan de pagina staat ook een link om digitaal bloemen te leggen.

Ook in deze tijd is het belang groot om stil te staan bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Twee minuten stilte in Almere, dit keer vanuit het Stadhuis en zonder de fysieke aanwezigheid van publiek. Aangepast met inachtneming van de overheidsrichtlijnen.

De gemeente Almere en de besturen van het Bos der Onverzettelijken en het Comité 4/5 mei Almere werken nauw samen om de virtuele herdenking vorm te geven.

Het programma bestaat uit de toespraak van burgemeester Franc Weerwind, 2 gedichten van Almeerse scholieren, een boekpassage door wethouder Hilde van Garderen en muziek door Nick Teunissen en Melany Sharon. Verder wordt het taptoesignaal gebracht en zijn we 2 minuten stil. Er wordt afgesloten met het Wilhelmus.

Op 4 mei hangen de vlaggen halfstok bij het monument in Almere Haven en in het Bos der Onverzettelijken. Als eerbetoon zijn er bloemen gelegd.

Gezien de richtlijnen van de overheid die gemaakt zijn om samen het corona-virus tegen te gaan, vragen wij u om geen bezoek te brengen aan de monumenten. Beelden zijn te zien op de live stream tijdens de 2 minuten stilte.

#stayhome #staysafe

e live stream is te volgen door de link aan te klikken op de homepage op www.bosderonverzettelijken.nl en www.4en5meialmere.nl of op www.kijkmee.tv        Aanvang live stream is rond 19.25 uur.

Zoals u hierboven heeft gelezen is er geen herdenking op 4 mei in ons Bos der Onverzettelijken, maar je kunt wel een digitale bloem in het bos leggen. 

Klik op onderstaande link, leg een bloem, schrijf een boodschap. Digitaal Bloemen leggen

Als je wilt kan je ook meedoen aan de actie van de tuinders en doneren voor een echt bos tulpen bij het monument. https://bloemenvoor4mei.nl/